sunnuntai 30. elokuuta 2015

Fitness vai kuntoilu..?!

Olen koittanut etsiä blogeja, joita olisi mukava lueskella ja joista voisi löytyä jotain tsemppi- tai muita vinkkejä tähän omaan projektiini. Saa vinkata, jos tiedät vaikkapa muita tällaisia tavallisia perheenäitejä kuntoilun parissa, jotka kirjoittavat blogia. Blogeja kuntoilun ja liikunnan alueelta nimittäin löytyy aivan tuhottomia määriä, mutta tosi monet niistä keskittyvät kilpailulavoille tähtäävien nuorten naisten tarinoihin.

Sana "fitness" tulee eteen aivan joka käänteessä, kun avaat netin tai perinteisen paperilehden, etsiessäsi luettavaa kuntoilusta, liikunnasta, ruokavalioista ym. Tuolle sanalle on nyt havaittavissa jo negatiivistakin kaikua. Moni bloggaaja kirjoittaa jo kovasti jopa puolustuspuheita tuolle termille, mikä tavallaan tuntuu vähän hassultakin.

Jos nyt yhtään olen ymmärtänyt oikein, sana fitness on suomeksi kunto tai kuntoilu. Noilla käännöksillä (kunto, kuntoilu) ei ole minun mielestäni mitään tekemistä sen kanssa, että fitness-harrastaja automaattisesti tavoittelisi fitness-kilpailuihin osallistumista. Minulta on kysytty nyt jo monta kertaa tämän Uuteen minään -projektin alkutaipaleella, että "Ai, sinä sitten olet menossa johonkin fitness-kisaan!?".

Ei, en ole ajatellut osallistuvani mihinkään kilpailuihin. En nyt nimeä noita kilpailuita sen tarkemmin, sillä en edes tiedä mitä kaikkia niitä on ja mitkä niistä ovat tarkoitettu oikeasti aikuisille naisille. :D Minä kuntoilen, minä liikun, minä yritän syödä hyvin. Minä tavoittelen hyvää oloa, itselleni. Tämä on minun tapani, joku toinen voi saada sen hyvän olon niistä kilpailuista. Nostan muuten hattua todella korkealle niille, jotka treenaavat kilpailuihin!

Mutta ydin tässä on nyt siis se, että en ymmärrä, miksi kaikki liikkuminen on nykyisin fitness'iä ja miksi kaikkien pitäisi ikäänkuin automaattisesti tähdätä kilpailuihin? Jos laitan Instagram-kuvaan hästägin #fitness, tuntuu minusta siltä kuin olisin astumassa jonkun varpaille. Jonkun, joka on oikeasti tosi tiukassa ja kuivassa kunnossa ja astuu parrasvaloihin muutaman viikon kuluttua. Hölmöä? No niin on. Mutta jos tuon hästägin laitan, mikä on mielestäni ihan kuitenkin oikein ja oikeutettua, tajuaako jokainen lukija sen, että fitness on kuntoilua, ei vain kisaurheilua?

PS. Vinkatkaa minulle niitä blogeja!

1 kommentti:

  1. Taitaa olla iso haaste tässäkin kisassa ja vastustaja on suuri! Se on Noora itte ja kun sen voittaa, niin tulos voi olla mitä tahansa! "Esiintymislava" voi löytyä mistä tahansa paikasta, mutta palkintokin saattaa olla uskomaton ja mikä tärkeintä, siitä pääsevät nauttimaan kaikki läheisetkin! Jaksaa vaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.