tiistai 1. syyskuuta 2015

Maailman tiukimmat portaat..?

Eilen päästiin ensimmäistä kertaa ihan tositoimiin. Suoraan töistä salille Energy Puls Wellness Center*iin ja vauhdilla farkkujen vaihto trikoisiin. Reilun viikon kiusannut flunssa oli antanut jo periksi ja nyt uskallettiin päästellä menemään.

Minua treenaava personal trainer eli PT-Jani oli laatinut edellisen käyntikerran perusteella saliohjelman, jota kyllä jouduttiin vähän tuunaamaan vielä suoritusten aikanakin... Ohjelma on kova, tiukka, raskas ja tein kuvainnollisesti kuolemaa ainakin pariin otteeseen. Ohjelma on kuitenkin samalla mukava ja helposti ymmärrettävissä näin vasta-alkajallekin. Jani toki pitää hyvin huolta siitä, että saan koko ajan opastusta kaikesta. Miksi jotain tehdään, miten se tehdään, miten ei kannata tehdä jne. Mutta mikä tärkeintä, Jani osaa oikeassa kohdassa myös sanoa oikeat sanat, kun tarvitsen sen viimeisen puristuksen. Arvaatte varmaan, että noita tsemppauksia, kehotuksia ja määräyksiäkin tarvittiin eilen.

Hiukan jo viime viikolla raotin ovea tuonne kuntosalille, kun kerroin rekiretkestä ja muusta. Minun saliohjelmani on jaettu osiin siten, että ensin ollaan Puls Power -salissa eli Pulsin alakerrassa, johon valmistui muutama kuukausi sitten komea "äijäsali". Vaikka sanonkin sitä äijäsaliksi, sinne naisetkin ovat tervetulleita. Ohjelma alkaa tietysti lämmittelyllä eli muutaman minuutin fillaroin ensin Assault AirBike'lla.

Kuva Pulsin fb-sivuilta.

Lämmittelyn jälkeen on vuorossa se rekiretki. Oikeasti puhutaan kelkasta ja kelkkaradasta. Kelkan kyytiin laitetaan painoja ja minulla siinä taisi olla vain parikymmentä kiloa, mutta voitte uskoa, että tuo rata tuntui loppuvaiheessa t-o-s-i pitkältä. Mielestäni tämä Puls Power -salin rakennusaikainen kuva kertoo hyvin sen tunteen, kun tiedät, että tuonne päähän asti pitäisi päästä...

Kuva Pulsin fb-sivuilta.

Kuvassa ei siis vielä näy valmis sali, mutta kelkkarata taitaa olla tuossa melkein koko 22 metrin mitassaan. Se on kuulkaa aika pitkä matka joskus tuollainenkin... Tarkoitus oli siis työntää kelkkaa eli tehdä rekiretki kahdesti päästä päähän eri askellustekniikalla. Kelkan työntäminen tuntui vaativan kaikki kehon lihakset työntekoon, ihan poskilihaksia myöten.

Heti kelkkailun perään siirryttiin maastavetoihin sumotyylillä parikymmenkiloisen kahvakuulan kanssa. Siinä vaiheessa reidet ilmoittivat jo, että jotain niillä oli juuri tehty. No, kyykyt menivät tässä vaiheessa vielä kohtuullisesti. Sitten otettiin kevyempi kuula ja tehtiin heilautuksia. Heilautuksessa on ideana, että se vahvistaa hartioita, käsivarsia, vatsalihaksia, pakaroita ja takareisiä ollen hyvin kokonaisvaltainen treeniliike. Toistoja kuulien kanssa ei tainnut olla kuin vähän toistakymmentä. Selvittyäni hengissä näistä, sain palautella pari minuuttia.

Tuo kelkka-kuula-kuula -kierros vedettiin kolmesti läpi. Ensimmäinen kierros meni jotenkuten, toinen tuntui jo rankalta ja kolmas vaati jo PT:ltä melkoista piiskausta. Toistojen määrässäkin jouduttiin ärsyttävästi tyytymään pienempiin lukemiin viimeisellä kierroksella. Sanon ärsyttävästi, sillä oman kunnon heikko taso oli jopa vähän yllättäväkin. Huonoudessaan.


Seuraava koitos oli kiivetä Pulsin portaat ja siirtyä yläkerran salille. Miten voikin olla niin kovan tekemisen takana saada jalat nousemaan seuraavalle ja taas seuraavalle portaalle..! Aavistuksen sain lohtua siitä, että PT oli itse juuri jonain päivänä joutunut huilailemaan portaalla istuen kovan treenin jälkeen eli eikös se ole sitten aika hyvä suoritus, että minä en joutunut istahtamaan?! :)

Kun syke hiukan tasaantui ja happi kulki jälleen yläkertaan päästyämme, homma jatkui. Jos eivät jalat olleet vielä hapoilla, niin varrotkaas. Aloitettiin jalkaprässi. Siitä suoraan jalkojen ojentajiin ja tässä tultiin taas siihen, että muutama toisto onnistui ja sitten tuntui, ettei jalat nouse enää edes tunkilla. Kierroksia oli taas kolme, toistoja jouduttiin jälleen vähentämään loppua kohden. Vaikka yritystäkin oli, jälkeenpäin tuntui, että olinpa nössö ja eikö minusta muka parempaan ole. Eli suunta on siis vain ylöspäin.

Vielä tehtiin kuitenkin muutakin. Prässättiin rintaa ja soudettiinkin (alataljasoutu) ennen lopun venyttelyhetkeä. Kolme kierrosta tietenkin. Arvatkaas löytyikö minulta ihan uusia lihaksia, kun aamulla menin hierojalle... En ollut edes tiennyt, että sellaisia pieniä rintalihaksia voi olla, jotka ovat tosiasiassa niin kipeitä. No, siellä oli taustalla kyllä muutakin pulmaa kuin vain edellisen illan rintaprässit, joten triggerpisteitä sitten koitettiin käsitellä ja saada niitä melko hankalassa paikassa sijaitsevia lihaksia auki. Voi hieroja parka... Kiitos, Toni Stenfors*!


Niin, palataan vielä iltaan. Treenin jälkeen tuntui lopulta melko hyvältä. Olo oli tosiaan sellainen, että jotain oli tullut tehtyä ja autossa odottanut mansikanmakuinen proteiinijuoma maistui aivan taivaalliselta ja tuntui juuri sillä hetkellä pelastavan henkeni. :D Kotiin päästyäni totesin, että on pakko nopeasti syödä ja käydä suihkussa ja tehdäkaikkimuukinmikäeimukavoiodottaa, sillä epäilin, etten kohta enää jaksa mitään. Mutta yllätyksekseni vieläkin oli virtaa ja kun illalla tuli nukkumaanmenon aika, uni tuli helposti ja oli sellaista, että aamulla tunsi oikeasti nukkuneensa. En ole pitkiin aikoihin nukkunut niin levollisesti kuin nyt muutamana yönä, ja väitän uusilla ruokailutottumuksillakin olevan osansa asiassa. 

Lopputulos siis oli, että jotain sain salilla aikaiseksi, mutta en kyllä alkuunkaan sitä, mitä toivoisin ja mitä tässä nyt itseasiassa tavoitellaan. Töitä siis on ja suunta ylöspäin. Ne maailman tiukimmat portaatkin kuljetaan vielä moneen kertaan...PS. On ollut hienoa kuulla, että blogini on jo innoittanut muutamia ihmisiä ja "uudet minät" on nyt tavoitteena muillakin! <3* Tämä oli kaupallinen yhteistyöpostaus. Yhteistyöyritykset tukevat projektiani tarjoamalla tilojaan ja palveluitaan käyttööni. *

1 kommentti:

  1. Tyttäreni on taas "omaittensä" ja vaatii heti täydellisyyttä! "Mä en mene kouluun, ku opettaja kysyy, että mistä turvetta saadaan ja mistä mä sen voin tietää" ....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.