sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Superpäivä

Siis voi mikä päivä oli viime perjantai! Lupasin teille fb-sivullani, että kirjoitan blogiin heti, kun käsien tärinä loppuu, mutta innostuin sitten mm. tekemään vähän suursiivousta kotona ja tekstin tuottaminen jäi tänne sunnuntaille. Mutta tulipa jynssättyä sauna, kylppäri ja vähän muutakin.

Supersponsorini Intersport Pori* laittoi aivan uudet tuulet puhaltamaan minun treenaamisessani ja keräsi minulle ison kassillisen tavaraa syksyn uutuusvalikoimistaan! Sellaista sanaa ei ole keksitty, millä osaisin riittävästi kiittää.

Kuva: Kuvaamo K*

Jos ei ole kunnon kassia, missä kuljettaa kaikki vaatteet, kengät ym., on homma usein vähän säätämistä. Siispä sain käyttööni mahtavan kokoisen Intersportin treenikassin, johon saan kaiken mahtumaan kerralla. Luonnollisesti kassiin sujahti aivan ensimmäisenä Intersportin iso juomapullo. Nyt ei tarvitse joka päivä miettiä, että minkä muovikassin otan tällä kerralla ja juomapulloakaan ei tarvitse olla koko ajan tankkaamassa.

Mutta sitten alkoikin perjantain ensimmäiset hikoilut. Sovituskoppiin vaan ja aivan kuin olisi kovempikin treeni lähtenyt käyntiin... Intersportin ammattilaisten taidoilla siinä ei tosin kauan mennyt, kun asianmukaiset vaatteet oli valittu. Meni sitä sitten Intersportin Isokarhun liikkeen yläkertaan tai alakertaan, niin aina on osaavat ihmiset käytettävissä. Yläkerrassa aloitettiin Ninan ja Pelen kanssa kunnollisten kenkien valinnalla. Päädyimme Niken Free Cross Compele -tossuihin, jotka ovat kevyet ja notkeat monipuoliseen käyttöön.


Kunnolliset sukat pitää toki olla, joten Nike Anti-Blister Quarter -sukat ovat nyt minun valintani. Sukat on valmistettu materiaalista, joka siirtää kosteutta pois iholta ja verkkopaneelit tekevät sukista hengittävät. Jalkaterässä on kaksikerroksinen, hiertymiä estävä kangas, joka tekee sukista erittäin mukavan tuntuiset.

Alakerrassa olin edelleen osaavissa käsissä, sillä hovipukijani oli Sini. Siinä ei paljon mietitty, kun sovitusrumba alkoi ja Sini toi vaatetta toisensa perään kokeiltavaksi. Housuiksi valikoituivat napakat trikoot, myös Niken mallistosta. Arvatkaas vaan muistanko minkä niminen tuo malli oli... No, tulkaa katsomaan salille niitä tai kysykää Intersportin myyjiltä tarkemmin. :) Tällä hetkellä tykkään treenata topissa, joten kassiin tuli mukaan Reebokin Oneseries Breeze Tank -treenitoppi. Se on toppi PlayIce-teknologialla, joka viilentää tehokkaasti sekä haihduttaa kosteutta ja topissa on muotoiltu naisellinen helma sekä ns. painijaselkä. Vähän pitää väriä olla!


Ja sitten vielä ihan huippujutut! Kuten kuvasta näkyy, ranteessani kulkee nyt Polar A300! Polar A300 on värikäs fitness-mittari, joka kannustaa saavuttamaan tavoitteet kuntoilussa ja mittaa päivittäisen aktiivisuuden. Minä sain oikein mieluisan värin eli valkoisen. Polar A300 on langattomasti synkronoituva sykemittari, jossa on useita Smart Coaching -ominaisuuksia, sisäänrakennettu aktiivisuusranneke ja värinähälytys istumisen seurantaan. Siinä on vaihdettavissa oleva ranneke, jossa 6 raikasta värivaihtoehtoa. Se seuraa ympärivuorokautista aktiivisuutta, kulutettuja kaloreita ja otettuja askeleita ja muistuttaa värinähälytyksellä, kun käyttäjä on ollut liian kauan paikallaan. Siinä on hiljainen herätystoiminto (värinähälytys), Polar-kuntotesti ja jopa 4 viikon akun kesto. Se mittaa sykkeen myös vedessä. Sen voi yhdistää langattomasti Polar Flow -mobiilisovellukseen välitöntä analyysia varten ja voit myös jakaa, suunnitella ja analysoida tarkemmin harjoituksia Polar Flow -verkkopalvelussa.

Mikä hienointa, tuohon kuuluu myös sykesensori. Sykesensorin voi ottaa käyttöön perinteisellä sykevyöllä, mutta myös Shock Absorberin RUN HRM (heart rate monitor) -urheiluliivien kanssa.


Run HRM liivehin on rinnanympärysnauhaan integroitu sykeanturit ja niissä on paikka nepparikiinnitteisille sensoreille. Nuo ovat erityisesti juoksijalle suunniteltu, mutta toimivat hienosti myös punttisalilla ja ryhmäliikunnassa. Niissä on pehmeä, saumaton sisäosa ja ne hengittävät erinomaisesti.

Illalla olikin jo taas treenin vuoro Puls*issa ja kyllä se vaan niin on, että kunnon vermeet on puoli treeniä. Jani oli jälleen muokannut minulle uudet kuviot ja johan puski hiki pintaan! Paras ilme varmaan tuli naamalleni siinä vaiheessa, kun Jani ilmoitti jalkaprässissä olevan 100kg tuupattavaa...

Kuvaamo K*:n Katja oli mukana treeneissä ja saatte ihastella Katjan ammattitaitoa ja minun typeriä ilmeitäni jo tässä postauksessa. Nyt tehtiin minulle ihan uusia juttuja ja yllättävän hyvin niistä suoriuduin. Kuvista huomaa hyvin, että paljon on tekemistä jo ihan pelkän tekniikan suhteen, mutta on tuossa kropassakin tekemistä. Mutta sitä vartenhan tässä nyt ollaan.

Kuva: Kuvaamo K*

Kummasti sitä silti on kroppa jo kehittynyt - ihan jo tässä ajassa. Olen vasta kolmisen viikkoa syönyt Janin ohjeiden mukaan, käynyt kuntosalilla ja nyt jo palaudun salilla tehdyistä sarjoista paremmin, happi kulkee ihan eri tavalla kuin ekoilla kerroilla jne. Jopa läheiset ovat sanoneet, että jonkinlainen turvotuspöhötys kasvoilta olisi häipynyt. Mutta ei toisaalta mikään ihme, kun ajattelee, että aiemmin elin kahvilla, voileivillä ja kaikenlaisilla sokeri- ja suolapommiherkuilla. Nyt syön valtavia määriä kasviksia ja marjoja. Syön toki myös lihaa ja kanaa eli millään nälkäkurkidieetillä en ole. Päinvastoin. Syön nyt todella paljon ja usein. Onneksi satun tykkäämään myös rahkasta ja raejuustosta, sillä nuo kliseeltä kuulostavat kuntosaliharjoittelijan eväät ovat myös minun eväitäni. Olen oppinut syömään myös pähkinöitä, joita en aiemmin voinut kuvitellakaan syöväni. Kahvin juominen on vähentynyt selvästi, ihan itsestään, sillä nyt ei ole tarvetta korvata kahvilla ruokaa nälän iskiessä.

Minulle on tullut jo usealta ihmiseltä viestiä, että projektini on kannustanut aloittamaan oman, vastaavan projektin. Olen myös seurannut sivusta, kun moni kamppailee sen kanssa, ettei saa kiinni mistään, vaikka omaa projektia tällä saralla kipeästi tarvitsisi. Kenenkään puolesta ei voi päättää, että "nyt alat kuntoilemaan ja syömään oikein". Se päätös on tultava itseltä. Siihen on oltava aito motivaatio. Mutta sanoisin kuitenkin, että jos sitä motivaatiota edes pilkistää jostain, satsaa ammattitaitoiseen personal traineriin. Se panos tulee moninkertaisena takaisin ennenkuin huomaatkaan. Osaava pt tietää mistä lähteä liikkeelle, miten edetä ja milloin pitää jarrutella. Kun saat kunnolliset ohjeet ruokailuun ja liikkumiseen, on niiden noudattaminen helpompaa kuin jos vain omatoimisesti "yrität" saada muutoksia aikaan. Kun toinen antaa ohjeet, ei tarvitse soveltaa eikä säätää, yksinkertaisesti vain noudattaa niitä, niin alkaa tapahtua.

Minulla on kyllä super-pt, mutta myös monta muuta superia joukoissani. Perjantain superit olivat Intersport Pori ja Kuvaamo K.

Hengissä vielä treenin lopussakin, vaikka vähän puhalluttaa... :)
Kuva: Kuvaamo K*


PS. Musiikki on minulle tosi tärkeätä. Olen jo miettinyt hyvää treenibiisikokoelmaa - sitten kun pärjään salilla ilman toisen herkeämätöntä opastusta. Saa antaa vinkkejä hyvistä kappaleista! Muuten sanoisin, että tähän projektiini sopii aika hyvin juuri Anssi Kelan toimesta suuren yleisön tietoisuuteen noussut Avara luonto! Siinä Vicky Rostin biisissä tulee aivan loistavasti esiin se, että ei pidä jäädä miettimään, jahkailemaan ja pelkäämään olematonta! Pitää lähteä ulos, oman mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä toista näytöstä ei ehkä koskaan tule.

Kuuntele Anssi Kelan esittämä biisi tästä: http://www.ruutu.fi/video/2207684
* Tämä oli kaupallinen yhteistyöpostaus. Yhteistyöyritykset tukevat projektiani tarjoamalla tilojaan ja palveluitaan käyttööni. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.