perjantai 11. syyskuuta 2015

Treeniin muutoksia ja vitamiineja

Kova tohina ollut monta päivää ja blogiin on jouduttu odottamaan uutta postausta. Treenit on tällä viikolla taas tehty Puls*issa, alkuviikolla totuttuun tapaan ja eilen sitten hiukan muutetulla ohjelmalla. Jani päätti, että kokeillaan hiukan eri tyylisiä toiminnallisia treeniliikkeitä siellä Puls Powerin puolella, mutta osittain myös ohjelman toisella puoliskolla. Ja ny o kankku kipee... :D

Vanhaan malliin lämmittelyt ja siitä rekiretkille eli kelkkaa työntämään. Nyt oli painoja lisätty (onneksi en itse huomannut sitä) ja kelkkaa tuupattiin päästä päähän yhteensä kuusi kertaa parilla pienellä paussilla. Tämän jälkeen unohdettiin sumokyykkimiset ja laitettiinkin takakoipi renkaaseen ja etukoivella kyykättiin. Liike oli itseasiassa tosi kiva ja tuntui jotenkin helpolta ja luontevalta - mutta älkää toki kertoko Janille, että sanon mitään liikettä ikinä helpoksi! Kyllä ne viimeiset toistot alkoi tässäkin tuntua... Sitten vähän vielä kuulan kanssa pystysoutua ja kyykkyä yhdistettynä.


Liekö johtunut tuosta muuttuneesta treeniohjelmasta siellä Pulsin alakerrassa, pääsin portaat ylös vähän helpommin kuin viimeksi. Ei ollut mikään pakko "pysähtyä kuvailemaan" niitä sieltä alakerrasta. Yläkerrassa odotti seuraava treeni ja siellä mentiinkin poikkeuksellisesti suoraan jalkojen ojentajien kimppuun. Tuo on minulle se ehdottomasti hankalin liike tässä vaiheessa. Etureidet meinaavat sanoa sopimuksia irti jo muutaman toiston jälkeen ja loput menee vain vaivoin. Nyt kuitenkin alla oleva treeni oli toisenlainen ja ojentajissa kilomäärät tosi pienet. Sain kuin sainkin toistot tehtyä melko mallikkaasti. Tuo vekotin on muuten sellainen, että minun on käytävä sen kanssa jotain henkimaailman keskustelua ennen suoritustani ja otettava yliote siitä häkkyrästä. Minun on vain näytettävä sille, että olen kovempi akka kuin se. Ja kyllä minä pian olenkin. Jalkaprässi tietysti kuului edelleen kuvioihin, mutta hiukan eri tyylillä. Soudut ja rintaprässit tuttuun tapaan ja sitten extrana vähän vatsarutistuksia. Ja voi elämä, kyllä voi olla vatsalihakset hukassa. No, jos nekin sieltä heräilee jossain vaiheessa harjoittelun edetessä...

Poikkesin myös Life*-myymälässä täydentämässä vitamiinivarastojani. Länsi-Porin Prisman Life-myymälässä Tiina kokosi minulle Bioteekin* peruspaketin, josta haetaan nyt lisää virtaa ja tasapainotetaan nyt retuperällä ollutta vitamiinitasapainoani.


Tietoja käytössäni olevista tuotteista:

VitaVoima sisältää tasapainoisesti 13 vitamiinia ja 8 hivenainetta sekä bioflavonoideja hyvin imeytyvässä muodossa. Erityisesti urheiltaessa runsaasti ja monissa elämän erikoistilanteissa, kuten toipilaina, stressin ja raskauden aikana, tarvitsemme tavallista enemmän vitamiineja ja hivenaineita. Ne mm. auttavat jaksamaan paremmin ja edistävät immuunijärjestelmän toimintaa. Esimerkiksi sinkki ja kupari edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja C- ja B2-vitamiini sekä niasiini ja pantoteenihappo auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Biotiini taas edistää limakalvojen ja hiusten hyvinvointia.

Suomen maaperässä magnesiumia on melko niukasti ja siksi sitä ei helposti saada riittävästi tavallisesta ruokavaliostamme. Parhaita magnesiumin lähteitä ovat voimakkaan vihreät kasvikset, täysjyvävilja sekä siemenet ja pähkinät. Bioteekin Super-Mg -tableteissa magnesium saadaan kahdesta aminohappokelaatista: magnesiumtauraatista ja magnesiumbisglysinaatista. Näissä muodoissa magnesium on heti imeytymiskelpoisessa muodossa ja siksi magnesium imeytyy nopeasti ja tehokkaasti. Magnesiumtauraatin tauriinia käytetään myös sellaisenaan esim. joissakin urheiluvalmisteissa.

Bioteekin Super-D on kalanmaksaöljystä eristetty vahva ja luonnollinen D-vitamiini luustolle, lihaksille ja vastustuskykyyn. D-vitamiini liitetään perinteisesti lujaan luustoon ja aurinkoon. Monilla suomalaisilla on puutetta D-vitamiinista. Bioteekin Super D-vitamiini -kapseleissa on kalanmaksaöljystä eristettyä D3-vitamiinia 50 mikrogrammaa/yksi kapseli. Valmisteessa D-vitamiinin imeytyminen on omaa luokkaansa. Vahva, Suomessa valmistettu vaihtoehto!

C-vitamiini on tärkeä antioksidantti ja sitä tarvitaan monien entsyymien toimintaan sekä parantamaan raudan imeytymistä. Myös kollageenin muodostukselle ja immuunipuolustukselle C-vitamiini on välttämätön. Se edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Vesiliukoisena vitamiinina tarvitsemme C-vitamiinia päivittäin. Super-C sisältää patentoitua C-vitamiiniyhdistettä, jossa on mukana rasvaliukoisia osasia ja bioflavonoideja. Tämä kemiallinen rakenne parantaa C-vitamiinin biologista hyväksikäytettävyyttä nopeuttaen sen imeytymistä ja pidentäen sen pysymistä elimistössä.

Omega-3-rasvahappojen eli ns. kalaöljyjen terveysvaikutuksista kiinnostuttiin, kun huomattiin paljon kaloja syövien eskimoiden hyvä sydänterveys. Jos ruokavalioon kuuluu vain vähän kalaa, kannattaa nauttia päivittäin kalaöljykapseleita ja lisätä siten ravinnon EPAn (=eikosapentaeenihappo) ja DHAn (=dokosaheksaeenihappo) saantia puhtaasti ja turvallisesti. EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. DHA edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. DUO on ympäristösertifioitu Friend of the Sea -valmiste. Etyyliesteröityä kalaöljyä sisältävä ravintolisä.
Lähde: Bioteekin www-sivut, http://www.bioteekki.fi/

Lopuksi vielä:

Terveyden Avaimet -radio-ohjelmasta tuttu, funktionaalisen lääketieteen ja ravitsemuksen asiantuntija, tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen starttaa taas syksyn tullen suositun luentokiertueensa.

Keskiviikkona 23.9.2015 Porin Promenadikeskuksessa klo 18-21
PAULA HEINONEN LUENNOI AIHEESTA
"STRESSI, KILPIRAUHANEN & SUOLISTO"

- Miten stressi, kilpirauhanen ja suolisto liittyvät toisiinsa?
- Tiedätkö, mihin stressi voi johtaa?
- Mitkä asiat on aina huomioitava kilpirauhasongelmissa?
- Kilpirauhasen toimintaa heikentäviä tekijöitä.
- Lisämunuaisten ja kilpirauhasen yhteys on hyvin tärkeä
- Entäpä miten elimistön tärkein elin, suolisto, on liitoksissa stressiin ja kilpirauhasen toimintaan?

Tilaisuuteen 5 euron pääsymaksu, joka hyvitetään tuoteostojen yhteydessä. Lippuja voi ostaa ennakkoon Porin Life-myymälöistä tai ovelta ennen tilaisuuden alkua, jos lippuja on vielä jäljellä.
Tilaisuuksissa mahdollisuus ostaa tuotteita, käteisellä tai maksukortilla.
Lämpimästi tervetuloa luennolle!
* Tämä oli kaupallinen yhteistyöpostaus. Yhteistyöyritykset tukevat projektiani tarjoamalla tilojaan ja palveluitaan käyttööni. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.