sunnuntai 18. lokakuuta 2015

I love me -messujen kuulumisia

Lauantaina oli vuorossa I love me -messut Helsingissä. Nuo messut taisivat aiemmin kulkea Kauneus- ja Terveysmessujen nimellä. Nyt siellä oli jaettu osastot aihealueittain ja mm. Luonnollisesti-alue kiinnosti minua ennakkoon. En olisi ehkä viitsinyt lähteä itse tuonne ajelemaan, mutta Ulvilan vapaa-aikatoimi järjesti sinne bussimatkan ja matkan hinta (15€) oli niin edullinen, että reissuun oli mukava lähteä. Messuillehan voitin sisäänpääsylipun netissä eräässä arvonnassa. Odotukset olivat kohtalaisen suuret, mutta ihan aavistuksen kyllä petyin messujen tarjontaan.

Olin päättänyt etukäteen vierailla muutamilla osastoilla, jotka liittyvät tähän projektiini ja erityisesti niillä, joihin minut oli kutsuttu käymään. Yritin suunnata siis Shock Absorberin* ja Biozellin osastoille heti alkumetreillä. Messujen pohjakartta vaan oli sen verran haastava, että tiettyjä osastoja oli hankala löytää. Miksi ihmeessä esim. käytäviä ei voida rakentaa suoriksi niin, että "pysyisit kartalla" siellä kulkiessasi..?

Shock Abrorber on siis yksi sponsoreistani. Minulla on käytössä heidän mallistostaan Run HRM -liivi. On muuten ehdottomasti paras liivi, mitä minulla on koskaan ollut käytössä liikuntaharrastuksissani. Juu, ei tämä siis aivan ensimmäinen kerta ole, kun harrastan jotain liikkumista. Niistä edellisistä kerroista vaan vierähti vuosikausia. Oli mukava tavata Shock Absorberin Karoliina ihan livenä. :)

Biozellin osastolle sain kutsun siellä blogigaalassa ollessani, kun tapasin Jaana Blomsterin. Jaana on Biozellin taustayhtiön, Norlas Oy:n, myynti- ja markkinointijohtaja. Vierailu ei ollut ollenkaan pöllömpi ja jo tätä kirjoittaessani olen ehtinyt tuotteita vähän testatakin. Sain siis muutaman tuotteen testattavakseni ja kerron niistä tarkemmin sitten, kun olen ehtinyt kokeilla niitä vähän enemmän. Biozell on muuten aivan turhaan monilta unohtunut, suolasuihke esimerkiksi on yksi tämän hetken suurista hiteistä ja toimii! Kiitos Jaana! Toivottavasti tavataan pian uudelleen!


Jonkin verran olin pettynyt siihen, kuinka vähän messuilla oli varsinaisia superalennuksia. Liekö aika kullannut muistoja, mutta minun mielestäni messuilla on aiemmin ollut edullisemmat hinnat ja paljon enemmän sellaisia tosisupertarjouksia. Nythän saattoi messutarjous olla kalliimpi kuin verkkokaupan normaalihinta. No, ihan jokaisen osaston kohdalla tuo ei onneksi ollut noin, mutta aika vähän tuli lopulta mitään osteltua. Kunnon tyrkkytarjouksia kun olisi ollut, olisi varmasti ollut paljon enemmän kotiintuotavaa.

Leader Foods Oy:n osastolta tuli mukaan Energy Smoothie -pakkaus, jonka sai kympillä. Siinä on 15 smoothieannospussia eli ihan hirmupaha hinta tuo ei ollut. Toki hinta putosi tuohon kymppiin juuri, kun olin ostamassa irtopusseja euron kappalehintaan... No, onneksi satuin kuulemaan tuon juuri voimaan astuneen messutarjouksen.

Birkkalan spelttituotteet ovat aina olleet suosikkejani. Spelttipuuro nyt ei ihan suoranaisesti ole ruokavaliossani mainittu ja monet vouhottavat vehnän pahuudesta, mutta tuo ei olekaan vehnää, vaan vehnän sukua ja tuo nyt sattuu olemaan todella hyvää. Eikä ihan kaikkein epäterveellisintäkään. Siinä on esimerkiksi proteiinia 15g/100g. Siispä herkuttelen spelttipuurolla. Suosittelen muuten kokeilemaan niille lapsille, jotka tavallisesti protestoivat puuroehdotuksia.


Tuo sähköhammasharja oli ostettava, kun sen 15 eurolla sai. Lisäharjoja löytyy kuulemma ihan marketeista, joten ehkäpä tuo hintansa edestä toimii. Yosa-välipalat lähtivät matkaan maistiaisten myötä ja kun olivat nerokkaasti pakanneet valmiiksi kylmälaukkuihin nuo myytävät tuotteet. Helppoa ja toimivaa myyntiä.

Nordic Nutrientsin osastolla maistelin ravintolisiä ja ostin kokeiluun magnesiumia. Aktidense™ on puolukanmakuinen annosjauhe, joka sisältää B-ryhmän vitamiineja, D-vitamiinia sekä magnesiumsitraattia. Aktidense™ sisältää myös vahvaa suomalaista puolukkaa. Puolukka on antioksidantti, joka suojaa lihaskudosta urheilun jälkeen, estämällä tiettyjen tulehdusentsyymien toimintaa. Omat magnesiuminin olivat aivan lopussa ja päätin korvata totutun Bioteekin tuotteen* tällä sen ajan, kun saan omat varastot taas täydennettyä.

Aivan helmiostos oli kuitenkin nämä saapikkaat. Olen ajatellut, että ruskeat perussaapikkaat olisivat kivat syksyksi, mutta en ole sitten mistään niitä raaskinut ostaa. Minussa on vähän sellaista nuukan vikaa, että mieli tekisi, mutta olkoon, en nyt sitten kuitenkaan... Nämä saapikkaat maksoivat 30 euroa. Ehkä nuokin tuon rahan edestä palvelevat.


Messupäivä oli mukava, joskin jalat huusivat armoa kotimatkalla ja vaikka aavistus sitä pettymystä olikin ilmassa messujen annin suhteen, täytyy todeta, että aika siellä loppui kesken. Pari, kolme lisätuntia, niin olisi varmasti ehtinyt kiertää kaikki ne osastot, jotka olisivat vaatineet parempaa perehtymistä. Nythän osa jäi näkemättä hallin sokkeluuden vuoksi, osa taas puhtaasti siksi, että toiset käytävät olivat niin ahtaita, ettei ihmismassojen takaa nähnyt tuotteiden esillelaittoja.

Kaiken pienenkin huonon pelastivat kuitenkin kaksi tapaamaani ihmistä. Näitä kahta ihailen ja heistä olisi syytä monien ottaa oppia. Asennetta, asennetta ja vielä kerran asennetta. Asenteen rinnalle vielä äärettömän sympaattinen käytös toisia ihmisiä kohtaan. Ventovieraitakin. Hyvät lukijani, Kaisa Liski ja Pekka Hyysalo.

* Tämä oli osittain kaupallinen yhteistyöpostaus. Yhteistyöyritykset tukevat projektiani tarjoamalla tilojaan ja palveluitaan käyttööni. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.