keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kerro, kerro kuvastin. Turhamaiset peiliin vilkuilijat?

Tästä kun mennään muutama vuosi taaksepäin, muistan hyvin kummastelleeni kuntosaleilla olevia peilejä. Muistan myös elävästi, miten vielä vähän aikaa sitten mietin, että en voisi ikinä mennä salille muiden vahdattavaksi.


Niille peileille on kuulkaa ihan oikea tarkoitus. Eilen tein jälleen käsipainoitteista treeniä ja peilit ovat oikeasti suureksi avuksi. Ei ne olekaan siellä sitä varten, että niistä ihastellaan vain niitä omia muskeleita! Tai no voihan sitäkin tehdä, sitten kun niitä muskeleita on, mutta ne peilit auttaa tosi paljon sen suorituksen tekniikkaan. On paljon helpompaa tehdä vaikkapa käsipainoilla jotain vipunostoja, kun näet itse peilistä sen liikeradan ja jopa niitä pilkistäviä lihaksia, joihin liikkeellä on tarkoitus vaikuttaa. Näet myös sen, kuinka saatat olla "toispuoleinen" eli kuten minulla, usein jompi kumpi puoli kropasta on toista jäljessä.

Enää en siis pelkää niitä peilejä, vaan osaan jopa hyödyntää niitä. Iso askel jälleen eteenpäin. Mutta vielä isompi harppaus taitaa olla se, että kunnolla treeniin keskittyessäni en edes huomaa, että salilla on muita. Tiedän, että moni arkailee juuri sitä, kun kuntosalilla tai jumpassa on muita kuntoilijoita ja sitä omaa tekemistä vähän ehkä jopa häpeillään. Siihen ei kyllä ole mitään syytä. Kun omaan suoritukseensa keskittyy kunnolla, ei todellakaan ehdi tai jaksa katsella muiden tekemisiä. Eikä niitä muiden katseita noteeraa millään tavoin, vaikka joku sattuisikin vilkaisemaan.

Mikä tässä siis on se pääpointti? Pääpointti on se, että ei ne peilit ole siellä saleilla kuntoilijan oman turhamaisuuden takia, eikä siksi, että näkisit vain miten juuri ostettu treenivaate istuu päällesi. Eikä ne muut siellä ole yhtään kiinnostuneita sinun treenaamisestasi, eikä kukaan oikeasti omia suorituksiaan tekevä ehdi sinua katselemaan. Ja jos ehtiikin, anna katsella, sillä se jäänee ainutlaatuiseksi kerraksi. Tuo muitten tekemisiä seuraava ei todennäköisesti käy salilla enää kovin montaa kertaa. ;)

Ai niin... Mutta onkohan ne peilit sittenkin siellä sen takia, että niistä saa otettua niitä teinipeiliselfieitä..?! Nimittäin hämmästyttävän moni räplää kännykkää salilla. Se kyllä taitaa olla jo niin perusjuttu, ettei siitä kannata edes kirjoittaa, mutta tulipahan mainittua. :D* Tämä oli kaupallinen yhteistyöpostaus. Yhteistyöyritykset tukevat projektiani tarjoamalla tilojaan ja palveluitaan käyttööni. *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.