maanantai 23. toukokuuta 2016

Yllättikö kevät?

Moniko mahtoi aloittaa vuodenvaihteessa sen niin tutun kesäkuntoon-projektin? Veikkaan, että aika moni. Mutta kuinka monella mahtoi käydä niin, että kevät yllätti ja kesäkunto saavutetaankin ehkä vasta ensi vuoden kesällä?

Aurinko paistaa jo korkealla ja lämpimästi, mutta paineet vaativat siirtymään kuntosaleille, auringon tavoittamattomiin. Paineet voivat olla itse asetettujen tavoitteiden aiheuttamia tai täysin ulkopuolelta tulevien vaatimusten aikaansaamia. Ulkonäköpaineita, väittäisin. Elämmehän aika ulkonäkökeskeisessä maailmassa.

Vaatimuksia tai ei, nyt taitaa olla jo vähän myöhäistä. Tai toki se riippuu oman kehon nykytilanteesta, mutta kyllä ainakin minun kesäkuntoni taitaa tulla konkreettiseksi vasta tulevina kesinä. Minullahan oli kovin tarkoitus kiristää tahtia kevään koittaessa, mutta se on jäänyt nyt vain suunnitelmaksi. Saamattomuutta siis edelleen ilmassa.

Erilaisista lehtiartikkeleista ja haastatteluteksteistä saa usein lukea, kuinka personal trainerit ja valmentajat sanovat liikunnan vievän lopulta vain hyvin vähän aikaa viikosta. Onhan se toki totta, että yksi kuntoilukerta ei välttämättä ole ajallisesti paljon, mutta kyllä se vaan kiireisessä aikataulussa on yksikin tunti joskus vaivan takana. Selityksen makua, sanoo lukija nyt, mutta niin se vain on. Sen tunnin raivaaminen täydestä kalenterista vaatii joskus aika paljon.

Selittelyt sikseen, nyt voi liikkua ulkonakin. Jaa niin, voihan se olla siitepölyaikakin esteenä. Pian aurinko lämmittää liikaa ja helle näännyttää. Eipäs kun sitten alkaa vesisateet. Sadevaatteissa ja kumisaappaissa on ikävä lenkkeillä. Kyllä paatunut liikunnan vieroksuja näitä hyviä syitä keksii. Montako tekosyytä sinä osaat luetella? Netti on pullollaan erilaisia kotitreeniohjeita. Hakusanaksi voit laittaa vaikka kotitreeni, vatsalihashaaste, lankkuhaaste, kehonpainoharjoittelu, mitä ikinä keksitkään, ohjeita löytyy runsain määrin. Enää ei siis ole selittelyille varaa, minullakaan…

Kevät voi olla kyllä haastavaa aikaa talven pimeyden jäljiltä, kun akku on aivan tyhjä, mutta kesää kohti mennään! Pori lähikuntineen herää eloon ja tapahtumat toisensa perään odottavat kävijöitä. Merkitse kalenteriisi ainakin muutama mieltäsi virkistävä tapahtuma ja tee samalla ne merkinnät pienille liikuntatuokioille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se on nyt tarkistettavana ja julkaistaan mahdollisimman pian.